Voor bedrijven

Dit is BosMti

Samenwerken met bedrijven

In Zuidoost-Nederland gebeurt het: de gevestigde bedrijven in deze regio hebben een sterke positie veroverd in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw. De hamvraag is: hoe houden we vakonderwijs aantrekkelijk en krijgen we (meer) studenten in de schoolbanken? Als bedrijf kun je bijdragen aan het opleiden van jonge vakmensen. 

Samenwerken met het bedrijfsleven is essentieel om jonge vakmensen op te leiden. Want jonge professionals in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw zijn hard nodig op de arbeidsmarkt. En ook binnen jouw organisatie. BosMti Opleidingen en Vakademy helpen je graag verder! 

Neem contact op

Jonge vakmensen zijn hard nodig

Is jouw organisatie op zoek naar een student-medewerker voor op de werkvloer? Samen brengen we praktijk en theorie dichterbij elkaar. Wij zorgen door middel van persoonlijke coaching en aanvullende praktijkscholing in de BosMti werkplaats (als voorbereiding op het examen), dat ze hun eigen pad leren bewandelen.

Samen zorgen we ervoor dat studenten de kans krijgen om te ontdekken, te ontwikkelen en te maken. Laten we de wensen en mogelijkheden binnen jouw organisatie bespreken in een persoonlijk gesprek. 
 

 

Neem contact op
MISSCHIEN STAAT JE ANTWOORD HIER TUSSEN

Heb jij nog vragen?

Hoe ziet begeleiding en aanvullende scholing door BosMti eruit?

 • Onze begeleiding ziet er al volgt uit: één keer in de 6-7 weken plannen student en hun BosMti-coach een coachingsgesprek.
 • Aanvullende scholing werkt als volgt: gemiddeld 2 weken op jaarbasis krijgen studenten in kleine groepjes gerichte praktijkscholing. Gewoon bij BosMti: in onze moderne werkplaats!
 • Soms krijgt de student bij een leerwerkbedrijf niet de kans om alle benodigde praktijkervaring op te doen óf merk je dat de student extra praktijkondersteuning nodig heeft: dan vullen we dat aan met extra praktijklessen.

In welke regio is BosMti actief?

Zuidoost-Nederland

Wat als ik als bedrijf een gediplomeerde BOL- of BBL-student wil laten doorstromen?

Neem contact met ons op: in een persoonlijk gesprek gaan we samen met het bedrijf en de gediplomeerde studenten kijken naar de wensen en mogelijkheden.

Wat als ik zelf een BBL-student in beeld heb?

 • De student in kwestie kan geïntroduceerd worden bij BosMti Opleidingen: wij vinden het heel fijn om leerbedrijven te ontzorgen in de dagelijkse praktijkopleiding. Wij zorgen ervoor dat studenten aanvullende praktijkscholing in onze moderne werkplaats krijgen. Ook nemen wij alles met betrekking tot de praktijkexaminering over.
 • Het bedrijf wat de student overdraagt maakt dan gebruik van de volledige subsidie vanuit het Sociaal Fonds Meubelindustrie.
 • Het bedrijf kan er ook voor kiezen om alle extra ondersteuning bij BosMti Opleidingen in te kopen.

Wat is de inhoud en werkwijze van MasterClass Pre-BBL 4?

 • MasterClass is een schakeljaar tussen MBO 3 en 4 waarin de student verder gaat kijken naar zijn toekomst in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw. Het is een periode waarin de student gaat oriënteren op wat de beste vervolgstap of opleiding voor hem of haar is.
 • De student werkt tijdens dit jaar aan het ontwikkelen van zijn of haar skills op het gebied van bedrijfsinzicht, communicatie, leidinggeven, werkvoorbereiding, calculeren en het opzetten van een productieplanning en inzicht in productieprocessen. Deze zaken komen op praktische wijze aan de orde!
 • Daarnaast gaat de student ook werken aan persoonlijke ontwikkeling en presentatie-skills.

Wat is de meerwaarde van een hbo-student voor mijn bedrijf?

Een student HBO Technische Bedrijfskunde van Vakademy is niet alleen werkzaam in de voorbereiding en/of uitvoering, maar brengt ook de processen binnen een bedrijf in kaart en stelt verbeteringen voor. Kortom: werken aan verdere verbetering van de kwaliteit van de organisatie.

Wat zijn de kosten en subsidies bij een samenwerking met Vakademy?

 • Kosten: het bedrijf betaalt een tarief - afhankelijk per leerjaar en leeftijd - voor alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.
 • Subsidies: het inleentarief is vooraf verlaagd met de door Vakademy te ontvangen subsidie.

Wat zijn de kosten en subsidies in het opleiden via BosMti Opleidingen?

 • Kosten: het bedrijf betaalt een tarief - afhankelijk per leerjaar en leeftijd - voor alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.
 • Subsidies: het inleentarief is vooraf verlaagd met de door BosMti Opleidingen te ontvangen subsidie.

Wat zijn de scholingsmogelijkheden voor mijn medewerkers?

 • Het opleidingsaanbod voor medewerkers is zeer divers. We verkennen graag samen wat de mogelijkheden en wensen omtrent bijscholing zijn. BosMti biedt samen met vele uitvoerders passende oplossingen aan. Het uitgangspunt? Dat is een persoonlijk gesprek om in beeld te krijgen in de scholingsbehoefte.
 • Dat wat BosMti zelf kan uitvoeren, kunnen we op onze locatie in Nuenen uitvoeren. We brengen daar graag een offerte voor uit. Als er zaken zijn die wij niet zelf kunnen uitvoeren, adviseren we over de mogelijkheden.

In welk profiel passen de studenten van BosMti?

BosMti zoekt gemotiveerde studenten die zich willen ontwikkelen tot vakmensen in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw.