Voor bedrijven

Samen vakmensen opleiden

Samen vakmensen opleiden
Wij zijn BosMti

Zullen we samenwerken?

Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf mooie timmer- en interieurprojecten kan opleveren, heb je vakbekwame medewerkers nodig. De gaafste projecten realiseer je immers niet alleen maar samen. Maar hoe kom je nu aan goed opgeleide medewerkers? En hoe behoud je ze? 

Of het nu om studenten, nieuwe of bestaande medewerkers gaat, BosMti helpt je graag!

Theorie en praktijk komen samen

Jonge vakmensen in de dop

BosMti enthousiasmeert jongvolwassenen voor mooie beroepen in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw. We geven voorlichting op scholen, organiseren workshops in onze kennismakerij en laten het vak zien op onze socials. Alles in goede samenwerking met regionale onderwijsinstellingen. 

Wil jij samenwerken en jouw personeelsbestand optimaliseren met jonge professionals en goede begeleiding? Maak een afspraak met ons. 

Ik ben nieuwsgierig
932
Kijk eens om je heen

Bestaande medewerkers of zij-instromers omscholen

Is een medewerker klaar voor een carrière stap binnen jouw bedrijf, of wil je zij-instromers de kans geven om zich te ontwikkelen tot interieurbouw- of timmerexpert? Samen zorgen we ervoor dat bestaande medewerkers of nieuwkomers zich kunnen ontwikkelen, ontdekken en successen behalen. 

We praten graag over de (maatwerk) mogelijkheden die we kunnen bieden. Maak een afspraak met ons. 

Ik wil samen opleiden
Ben jij het al?

Erkend leerbedrijf

Je wilt samen vakmensen opleiden en bent erkend leerbedrijf of wilt het worden. Het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) stelt allerlei eisen aan jouw bedrijf. 

Bijvoorbeeld de aanwezigheid van een praktijkopleider. De training praktijkopleider van ECMeubel kun je volgen bij BosMti. Lees hier welke eisen SBB nog meer aan je bedrijf stelt.

Training praktijkopleider
Erkend leerbedrijf
MISSCHIEN STAAT JE ANTWOORD HIER TUSSEN

Heb jij nog vragen?

Hoe ziet begeleiding en aanvullende scholing door BosMti eruit?

 • Onze begeleiding ziet er al volgt uit: één keer in de 6-7 weken plannen student en hun BosMti-coach een coachingsgesprek.
 • Aanvullende scholing werkt als volgt: gemiddeld 2 weken op jaarbasis krijgen studenten in kleine groepjes gerichte praktijkscholing. Gewoon bij BosMti: in onze moderne werkplaats!
 • Soms krijgt de student bij een leerwerkbedrijf niet de kans om alle benodigde praktijkervaring op te doen óf merk je dat de student extra praktijkondersteuning nodig heeft: dan vullen we dat aan met extra praktijklessen.

In welke regio is BosMti actief?

Zuidoost-Nederland

Wat als ik als bedrijf een gediplomeerde BOL- of BBL-student wil laten doorstromen?

Neem contact met ons op: in een persoonlijk gesprek gaan we samen met het bedrijf en de gediplomeerde studenten kijken naar de wensen en mogelijkheden.

Wat als ik zelf een BBL-student in beeld heb?

 • De student in kwestie kan geïntroduceerd worden bij BosMti Opleidingen: wij vinden het heel fijn om leerbedrijven te ontzorgen in de dagelijkse praktijkopleiding. Wij zorgen ervoor dat studenten aanvullende praktijkscholing in onze moderne werkplaats krijgen. Ook nemen wij alles met betrekking tot de praktijkexaminering over.
 • Het bedrijf wat de student overdraagt maakt dan gebruik van de volledige subsidie vanuit het Sociaal Fonds Meubelindustrie.
 • Het bedrijf kan er ook voor kiezen om alle extra ondersteuning bij BosMti Opleidingen in te kopen.

Wat is de inhoud en werkwijze van MasterClass Pre-BBL 4?

 • MasterClass is een schakeljaar tussen MBO 3 en 4 waarin de student verder gaat kijken naar zijn toekomst in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw. Het is een periode waarin de student gaat oriënteren op wat de beste vervolgstap of opleiding voor hem of haar is.
 • De student werkt tijdens dit jaar aan het ontwikkelen van zijn of haar skills op het gebied van bedrijfsinzicht, communicatie, leidinggeven, werkvoorbereiding, calculeren en het opzetten van een productieplanning en inzicht in productieprocessen. Deze zaken komen op praktische wijze aan de orde!
 • Daarnaast gaat de student ook werken aan persoonlijke ontwikkeling en presentatie-skills.

Wat is de meerwaarde van een hbo-student voor mijn bedrijf?

Een student HBO Technische Bedrijfskunde van Vakademy is niet alleen werkzaam in de voorbereiding en/of uitvoering, maar brengt ook de processen binnen een bedrijf in kaart en stelt verbeteringen voor. Kortom: werken aan verdere verbetering van de kwaliteit van de organisatie.

Wat zijn de kosten en subsidies bij een samenwerking met Vakademy?

 • Kosten: het bedrijf betaalt een tarief - afhankelijk per leerjaar en leeftijd - voor alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.
 • Subsidies: het inleentarief is vooraf verlaagd met de door Vakademy te ontvangen subsidie.

Wat zijn de kosten en subsidies in het opleiden via BosMti Opleidingen?

 • Kosten: het bedrijf betaalt een tarief - afhankelijk per leerjaar en leeftijd - voor alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.
 • Subsidies: het inleentarief is vooraf verlaagd met de door BosMti Opleidingen te ontvangen subsidie.

Wat zijn de scholingsmogelijkheden voor mijn medewerkers?

 • Het opleidingsaanbod voor medewerkers is zeer divers. We verkennen graag samen wat de mogelijkheden en wensen omtrent bijscholing zijn. BosMti biedt samen met vele uitvoerders passende oplossingen aan. Het uitgangspunt? Dat is een persoonlijk gesprek om in beeld te krijgen in de scholingsbehoefte.
 • Dat wat BosMti zelf kan uitvoeren, kunnen we op onze locatie in Nuenen uitvoeren. We brengen daar graag een offerte voor uit. Als er zaken zijn die wij niet zelf kunnen uitvoeren, adviseren we over de mogelijkheden.

In welk profiel passen de studenten van BosMti?

BosMti zoekt gemotiveerde studenten die zich willen ontwikkelen tot vakmensen in de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw.

Heb jij nog vragen?