Is het iets voor jou?

Over het vak

Over het vak
Jouw toekomst: die maak jij!

Benieuwd naar het vak?

Ken jij de timmer-meubelindustrie of interieurbouw al? Of vraag je je af of dit iets voor je is? Ontdek deze branches en mogelijkheden samen met BosMti!

In je dagelijkse leven, loop je overal tegen toffe mooie voorbeelden aan van de meubelindustrie, timmerindustrie én interieurbouw. Kijk maar eens rond: balies, kasten, keukens, kozijnen, ramen, deuren of trappen. Van restaurants, winkels en hotels tot ziekenhuizen, discotheken, theaters en musea. Professionele vakmensen zijn hard nodig!

Vind je het leuk om toffe producten te maken met moderne machines, handig gereedschap en goede werktekeningen? Dan ben jij geschikt voor de timmer-meubelindustrie of interieurbouw: daar zijn (jonge) mensen die graag een mooi en goed vak willen leren in een omgeving met fijne collega’s hard nodig. Stap jij ook in deze wereld?

Ja, welke opleidingen heeft BosMti?

Ontdek de timmerindustrie

De timmerindustrie is belangrijk voor onze maatschappij. Deze branche maakt ramen, deuren en kozijnen, maar ook trappen. Zelfs complete woningen worden van hout gemaakt in een timmerfabriek, we noemen dat houtskeletbouw (HSB).

In de timmerindustrie vind je kleine bedrijven, maar ook grotere bedrijven. Bedrijven met enkele medewerkers tot soms wel meer dan 50 medewerkers. Kom jij met moderne machines en fijne collega’s werken aan de producten die we dagelijks terugzien in allerlei gebouwen?

Maak kennis met interieurbouw of de meubelindustrie

De meubelindustrie en interieurbouw combineren het mooie met het functionele. Iedereen vindt het fijn om mooie en moderne producten in onze omgeving te hebben. Maar deze producten moeten wel een functie in ons dagelijks leven hebben. Denk aan een restaurant: jij eet toch ook graag in een mooie omgeving terwijl je op een fijne stoel zit? Daar zijn deze branches verantwoordelijk voor!

In de meubelindustrie en interieurbouw werken mensen die het fijn vinden om met leuke collega’s mooie producten te maken. Producten waar we niet alleen dagelijks naar kijken, maar waar we ook trots op zijn.