Eline (29) koppelde de theorie aan de praktijk tijdens Masterclass Projectmanagement

“We zijn nu beter op elkaar ingespeeld”

“We zijn nu beter op elkaar ingespeeld”

Vakademy | januari 2023

Eline (29) heeft geen voorgeschiedenis in de interieurbouw, maar bijt zich dagelijks vast in alle logistieke processen binnen het bedrijf waar ze werkt. Met de Masterclass Projectmanagement hoopte ze meer inzicht te krijgen zodat ze nog efficiënter te werk kan gaan.

“Tijdens overleggen heb ik met projectmanagers te maken, en omdat ik verbeterprojecten doorvoer, kan ik de procedures beter inrichten. Dan weet ik wat zij belangrijk vinden. Dat levert tijd op en we zijn beter op elkaar ingespeeld.”

Het wij-gevoel
Sinds een half jaar wordt er bij Eline in het bedrijf gewerkt in projectteams. “Er was altijd al een voorgevoel dat die manier van werken goed zou passen binnen het bedrijf. Door de bevestiging in de module projectmanagement heeft het bedrijf de stap gemaakt. Er wordt nu in cellen gewerkt; een projectmanager werkt met vaste werkvoorbereiders en een productieteam. Ze bepalen samen de juiste werkwijze en zijn daardoor beter op elkaar ingespeeld.

Uitdaging 
Eline is geen projectmanager, daarom volgde ze een projectmanager op de voet en kon zo het volledige proces in kaart brengen. Van inmeten tot oplevering. “Ik heb in de module financieel management veel geleerd over nacalculatie. We hebben daar binnen het bedrijf actie op gezet, er wordt nu gewerkt aan een verbetering.”

Elke week zitten de projectmanagers, teamleiders, productiemanager en Eline samen om de stand van de projecten door te nemen op gebied van: uren, materiaal en andere bijzonderheden. “Binnen de gecalculeerde uren blijven is onze grootste uitdaging, blijkt uit de projectevaluatie.”

Onderste uit de kan 
In haar opleiding logistiek had Eline al wat kennis opgedaan over projectmanagement en financieel management. Toch was het fijn om aantal zaken nog een keer te horen en bovendien kon ze de theorie nu direct koppelen aan de praktijk.

Wet- en regelgeving was compleet nieuw voor haar. Maar ook daar neemt ze de theorie mee naar het bedrijf. Wel eens gekeken naar offerte teksten en opdrachtbevestigingen? Eline wel! Samen met haar leidinggevende is de inhoud herzien.  

Intrinsiek gemotiveerd
MasterClass Projectmanagement heeft Eline meer gebracht dan ze van tevoren hoopte. Ze is zich nu bewuster van het totaal plaatje en is bepaalde onderwerpen anders gaan belichten. 
“De MasterClass is breed genoeg. Zowel voor grote maar zeker ook voor kleinere bedrijven is het interessant. Je moet zelf opzoek gaan naar onderwerpen die jij nuttig vindt en daar iets mee gaan doen.”

Ben jij, net als Eline, ook zo nieuwsgierig en wil jij jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau tillen? Check dan de opleidingspagina of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Ik wil meer weten!
978
978