Eline (25) en Ralph (26) volgden beide de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde AD

"Nu kijk ik nog meer naar wat er gebeurt in het bedrijf"

"Nu kijk ik nog meer naar wat er gebeurt in het bedrijf"

Ralph (26) en Eline (25) volgden de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde AD aan de Fontys via Vakademy. Werken en studeren tegelijkertijd. Wat heeft deze opleiding hen gebracht?

Beide werken ze in hetzelfde bedrijf en volgden dezelfde opleiding. Ralph begon ooit op BBL niveau 2 interieurbouw bij BosMti. Daarna deed hij de MasterClass, BBL4 en is nu derdejaarsstudent Technische Bedrijfskunde.

Eline komt van de opleiding interieurbouw BOL 4 als ze start met MasterClass pre-HBO via Vakademy. Uiteindelijk kiest ze voor Technische Bedrijfskunde AD. Hun routes verschillen, ook het verloop van hun studie-ervaring is anders. Overeenkomst? Ze zijn beide blij dat ze de stap hebben gemaakt om door te leren.

Helikopterview
Ralph is werkvoorbereider en merkt dat hij door zijn studie steeds meer oppakt. Hij zorgt ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. Wat vraagt dat van hem? “Je moet je kunnen inleven om te zien waar het probleem zit, je wil collega’s echt begrijpen om te zien waar hun behoeftes liggen”. 

Hij kijkt daarbij verder dan zijn eigen afdeling om alle processen in beeld te krijgen. Dat is het verschil tussen zijn opleiding bij niveau 4 en HBO Technische Bedrijfskunde. Eline herkent dat: “Met een niveau 4 diploma kijk je om je heen met collega’s, maar nu kijk ik nog meer naar wat er gebeurt in het bedrijf. Hoe loopt een project door de organisatie en hoe kunnen we die stappen steeds weer optimaliseren om efficiënter te werken?” 

Procesoptimalisatie
Eline heeft geen spijt van haar keuze om te gaan studeren. Ze deed veel kennis op en groeide als persoon, op een later tijdstip hoopt ze haar diploma alsnog te behalen. Het heeft haar bagage gegeven om zich verder te ontwikkelen in haar rol als werkvoorbereider. Ze pakt nu grotere projecten aan en is altijd bezig met het optimaliseren van processen.

“Wij werken samen, met collega’s, aan het imos project.” Imos is een programma gebaseerd op AutoCad, speciaal ontwikkeld voor de interieurbouw met als doel: de werkvoorbereiding versnellen. “Het programma was al geïmplementeerd in het bedrijf maar we wilde het anders gaan aanpakken, efficiënter. We krijgen de ruimte om het proces te structureren en vraagstukken van collega’s op te lossen.” 

Vakademy & Fontys
De Associate degree Technische Bedrijfskunde is een tweejarige flexibele opleiding op HBO-niveau die je volgt naast je baan. Je leert het proces van een organisatie ontwerpen, managen of verbeteren. Deelnemers van deze studie komen uit verschillende branches binnen de techniek en is niet specifiek voor de meubel-, timmerindustrie of interieurbouw. 

Wat voegt Vakademy toe aan dit opleidingstraject? Daar kan Ralph kort over zijn: “Vakademy zorgt voor persoonlijke begeleiding en de vertaalslag naar de interieurbouw dat maakt het praktischer. Er kwamen o.a. mensen uit het bedrijfsleven langs voor gastlessen.”  Vakademy brengt als verbindende factor de theorie en praktijk bij elkaar. Dat maakt de samenwerking tussen Fontys en Vakademy sterk en relevant.

Wil je meer weten over de opleiding Technische Bedrijfskunde AD? Check dan de opleidingspagina of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Ik wil meer weten!
1984
1984
Podcast

Vakademy, slim voor jouw toekomst

Luister jij liever dan dat je leest? En wil jij weten welke tip Eline en Ralph hebben voor toekomstige deelnemers? We hebben een eigen podcast: Vakademy, slim voor jouw toekomst. 

Luister in de auto, op de fiets of tijdens het sporten naar de opleidingsmogelijkheden bij Vakademy. 

Ga naar de podcast
Vakademy, slim voor jouw toekomst