Chris leerde het tijdens MasterClass Projectmanagement

"Is mijn manier wel de goede manier?"

"Is mijn manier wel de goede manier?"
Chris (27) nam deel aan MasterClass Projectmanagment 2021

Hoe heb je het ervaren?

“Heel gaaf”, antwoord Chris wanneer we hem naar zijn ervaring met MasterClass Projectmanagement vragen. Hij vertelt meteen met enthousiasme over de verschillende modules die aan bod komen.

Naast de modules vond hij de interactie met de groep interessant. Er zaten allemaal mensen uit verschillende bedrijven, groot en klein. “Het is goed om je eigen ervaring te delen met de groep, die uitwisseling is waardevol”

Chris begon ooit met BBL 3, ging naar MasterClass A om vervolgens BBL4 – werkvoorbereiding te gaan doen. Daarna was hij nog niet klaar. Hij wilde meer verdieping, nog meer leren over het hoe en waarom. Een zware studie past op het moment niet in zijn leven. Hij is net vader, verbouwt zijn huis en heeft op het bedrijf veel verantwoordelijkheid.

Een jaartje Masterclass Projectmanagement paste wel bij zijn behoefte. Wat hij hoopte te leren? Hij wilde vooral handvaten voor in de praktijk: “Is mijn manier wel de goede manier?” En hij wilde graag weten hoe andere het doen. 

Het is een waardevol jaar gebleken voor Chris. Hij neemt zoveel mogelijk informatie mee naar de zaak en zou het liefst alles al willen toepassen. Met name de module communicatie/leidinggeven heeft hij direct toe kunnen passen. Hij betrekt zijn collega’s in de werkplaats al in een heel vroeg stadium zodat hij beter kan inschatten hoe een project gaat lopen. En dat werkt aan twee kanten, het is ook goed voor het teamgevoel.
Ook de module financieel management bespreekt hij met de directie. Dat wordt gewaardeerd en zorgt voor meer betrokkenheid.

Naast al het enthousiasme is het soms ook pittig. Met name de avondscholingen vind hij niet altijd fijn. Maar is MasterClass Projectmanagement een aanrader? Ja, dat vindt hij zeker. Reden? Omdat je echt met een frisse blik gaat kijken naar je eigen manier van handelen.
 

Hier wil ik meer over weten!
Hoe heb je het ervaren?
Hoe heb je het ervaren?