Brian (22) gaat deze zomer zijn BBL4 PLUS afronden

“Ik denk dat ik van de cursus praktijkopleider het meest heb geleerd. Hoe ga ik met mensen om en hoe kan ik ze het beste helpen.”

“Ik denk dat ik van de cursus praktijkopleider het meest heb geleerd. Hoe ga ik met mensen om en hoe kan ik ze het beste helpen.”

Brian (22) zit al een tijdje in de interieurbouw. Hij is nu in de afrondende fase van zijn BBL4 PLUS opleiding en mag zich dus bijna werkvoorbereider noemen. We spreken steeds over BBL4 PLUS, wat betekent die PLUS voor Brian? Wat levert het hem op?

Na zijn middelbare school kwam Brian binnen bij BosMti. Nadat hij zijn niveau 3 diploma op zak had koos hij ervoor om de MasterClass te volgen. Nu hij in de afrondende fase van zijn BBL4 opleiding zit kan hij terugblikken op een leerzame tijd.

Wat betekent die PLUS? 
Al jaren werkt Vakademy samen met het Summa College. Zij verzorgen de lesstof en examinering. Vakademy voegt verdieping en begeleiding toe.

Brian heeft goede ervaring met de extra verdieping die Vakademy biedt aan de BBL 4 PLUS studenten. Zoals de cursus praktijkopleider, de bedrijfsexcursies, een praktische onderzoeksopdracht en VCA-VOL.

“Ik denk dat ik van de cursus praktijkopleider het meest heb geleerd. Hoe ga ik met mensen om en hoe kan ik ze het beste helpen.”

Belangst
Hij merkt dat hij voorsprong heeft op jongens (en meiden) die BBL 4 doen zonder de verdieping van Vakademy. Door deze verdieping en de persoonlijke coaching is hij enorm gegroeid. De stap van de werkplaats naar de werkvoorbereiding is groot. Daar komt veel bij kijken. Communicatie was voor Brain een belangrijk ontwikkelpunt.

“Toen ik net op de werkvoorbereiding kwam had ik moeite met mensen en leveranciers bellen. Ik stuurde liever een mailtje. Maar tegenwoordig pak ik sneller de telefoon, het wordt steeds makkelijker.”

Plannen van je studie
Een aanrader voor nieuwe studenten van BBL 4 PLUS heeft Brian ook. “Houd de planning goed in de gaten, dat scheelt veel stress.” Hij had zijn bedrijf beter kunnen betrekken bij zijn opleidingstraject. “Met je coach heb je wel contact maar je hebt meer met je praktijkopleider te maken.”

Brian bereidt zich op het moment voor op zijn examen: de complete werkvoorbereiding voor een interieurbouw project. Precies zoals hij dat in de toekomst ook hoopt te gaan doen. Want na het behalen van zijn diploma gaat hij direct aan de slag. En dat is precies de reden waarom Vakademy bestaat: vakmensen afleveren aan al die mooie bedrijven in de branche. 

Wil je meer weten over de opleiding BBL 4 PLUS? Check dan de opleidingspagina of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Ik wil meer weten!
1992
1992
Podcast

Vakademy, slim voor jouw toekomst

Luister jij liever dan dat je leest? En wil jij weten op welke vlak Brian zich heeft ontwikkeld bij Vakademy? We hebben een eigen podcast: Vakademy, slim voor jouw toekomst. 

Luister in de auto, op de fiets of tijdens het sporten naar de opleidingsmogelijkheden bij Vakademy. 

Ga naar de podcast
Vakademy, slim voor jouw toekomst