Dit is Hans!

Dit is Hans Veraa (links), praktijkopleider bij RTR Interiors. Coach Nicole vroeg hem naar zijn meerwaarde in het opleiden van de student binnen het leerbedrijf.

Enthousiasme en nieuwsgierigheid wekken
Hans vindt het belangrijk in de begeleiding om een student enthousiast en nieuwsgierig te maken voor ons mooie vak. De student praktische en vakgerichte kennis bij te brengen en zijn of haar ontwikkelingen te volgen. Om uiteindelijk samen het resultaat te bekijken in de groei die de student binnen het leerbedrijf heeft doorgemaakt.

De student staat er niet alleen voor
Om de student het gevoel te geven dat deze er niet alleen voorstaat geeft Hans aan dat deze altijd op hem terug kan vallen wanneer ze ergens niet helemaal uitkomen.

Overdragen van ervaring
Een andere taak van Hans als praktijkbegeleider is om ervoor te zorgen dat de student wegwijs wordt binnen het leerbedrijf. Niet alleen dat de student weet waar de personeelsingang is en waar de machines staan, maar ook om interne processen en informatiestromen uit te leggen. Het doel van Hans is uiteindelijk om de student als goede vakman af te leveren aan het bedrijfsleven. Hun slogan luidt dan ook: ‘neem een vakman, daar heb je gemak van’.

Tijdens de coaching gesprekken met de student wordt soms het kwaliteitenspel ingezet als tool om wat meer diepgang te geven aan deze gesprekken. Student en leermeester worden zich hierbij bewust van de kwaliteiten en ontwikkelpunten van de student en kunnen hier in de praktijk mee aan de slag. Op de foto spelen Hans, Nico (collega van Hans) en Giovanni (student BosMti Opleidingen) het spel.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0